Information – Så verkar Snuskiga Akademien

Är du kreativ och full av språklig talang? Kan du skapa ord för situationer, känslor, kroppsdelar, kroppsvätskor och annat fint som har med sex att göra?

Då är Snuskiga Akademien något för dig! Tänk på att orden vi letar efter ska i första hand vara användbara i sexuella situationer eller när man talar om dem. Om du själv kan tänka dig att ta ordet i din mun och säga det till någon du tycker om så är sannolikheten större att fler kommer att gilla det och att vi kommer att ta med det i Snuskiga Akademiens ordlista. “Buskis-ord” som är förnedrande eller osmakliga är vi inte intresserade av.

Snuskiga Akademiens stadgar, som till stor del har skrivits av Dirty Snow själv, påminner mycket om reglerna för Svenska Akademien. Den främsta uppgiften ska vara att arbeta på svenska snuskiga språkets ”renhet, styrka och höghet”, dvs. dess klarhet, uttrycksfullhet och anseende. För att uppnå det målet ska Akademien bland annat utarbeta en ordbok. För svensktalande, oavsett nationell bakgrund, ska det snuskiga språket vara jämlikt och utan värderingar baserade på kön eller sexualitet. Alla ska kunna uttala sig snuskigt utan att för den skull framstå som nedlåtande eller plumpa.

De Sjutton är landets högsta auktoritet i det snuskiga språkets frågor.

När du föreslagit ett ord så skickas det till Dirty Snow som är Snuskiga Akademiens Ordförande. Inom 24 timmar kommer ordet att publiceras på hemsidan och du och alla andra kan gå in och rösta på det. Du kan dela med dig av ordet via facebook och twitter mm. Fram till den 20 april 2013 väljer Snuskiga Akademiens ledamöter ut ord som publiceras i vår Ordlista. Därefter är det endast röstning som avgör om ett ord kommer in i ordlistan eller ej. När ett ord har femtio röster varav minst 80% är gröna och mindre än 10 är röda röster så kommer ordet med i ordlistan. Föreslå ord här!

Kontakta Akademien

Med stöd av: